Impermeabilizarea betonului prin cristalizare

xypex Tehnologia prin Cristalizare

Cu mai mult de cincizeci de ani în urmă, demonstrând o ingeniozitate deosebită, un grup de chimiști de la Xypex Chemical Corporation a dezvoltat o tehnologie care ar schimba modul în care betonul este protejat de lichidele intruzive.
Baza dezvoltării tehnologiei cristaline Xypex a fost o înțelegere aprofundată a proceselor chimice și fizice ale betonului. Betonul este poros. Capilarele sale tip tunel sunt o parte naturală a masei sale și permit trecerea apei și a altor lichide. Cercetătorii de la Xypex au recunoscut oportunitatea unui tratament chimic care să umple aceste capilare pentru a preveni pătrunderea apei și a altor lichide din orice direcție. Prin difuzie, substanțele chimice reactive din produsele Xypex folosesc apa ca mediu de migrare pentru a pătrunde și a călători pe capilarele betonului. Acest proces precipită o reacție chimică între Xypex, umiditate și subprodusele de hidratare a cimentului, formând o nouă structură cristalină nesolubilă. 

Această structură integrată umple căile capilare, făcând betonul impermeabil. Astfel au apărut produsele pentru hidroizolarea betonului Xypex.
Faptul că Xypex Crystalline Technology este acum utilizată la mii de proiecte diverse de impermeabilizare din întreaga lume este o dovadă a conceptului original. Tehnologia de impermeabilizare prin cristalizare a fost o idee care a crescut deoarece chimiștii Xypex au studiat aprofundat procesele chimice ce se desfășoară în beton și au găsit o modalitate de a-l îmbunătăți. Astăzi, continuăm tradiția.

Când selectați Xypex, ați ales cel mai bun: mai mult de 40 de ani de testare independentă a tehnologiei noastre cristaline originale … și totuși FĂRĂ EGAL.