Impermeabilizarea betonului prin cristalizare

ETANȘAREA UNEI CONDUCTE DE SCURGERE SAU DE ALIMENTARE CU APĂ

Această operație se face astfel :

PASUL 1. Se curăță cu atenție în jurul conductei eventuala tencuială sau alte aplicații până la peretele pe care îl traversează. Dacă acesta este din cărămidă acest procedeu nu va da rezultate decât în cazul în care acesta a fost tencuit cu un mortar impermeabil de orice tip. Dacă nu este tencuit impermeabil, există posibilitatea ca apa din exterior să se infiltreze pe lângă reparație. În acest caz suprafața de aplicare va fi de cca 1 – 2 mp în jurul țevii.

PASUL 2. Dacă se așteaptă ca să se oprească infiltrația datorită opririi ploii, atunci se poate repara foarte simplu cu produsul HYPERSEAL EXPERT 150 care este un mastic poliuretanic care asigură etanșarea între beton și țeava de PVC sau alt material. Acest produs se poate achiziționa sunând la numerele depe site. Acest mastic se aplică pe uscat. Aplicarea se face sub forma unui manșon de cca 3 cm x 3 cm pe perete și pe conducta respectivă.

Dacă infiltrația nu se oprește, atunci etanșarea se face cu un mortar rapid XYPEX PATCH’N PLUG preparat în porție mică maxim cât volumul unei mingii de tenis într-un cancioc respectând proporțiile din Fișa Tehnică.

ATENȚIE ! Se vor folosi mănuși de cauciuc ( de menaj ). Nu se atinge materialul cu mâna neprotejată.

PASUL 1. Se curăță cu atenție în jurul conductei eventuala tencuială sau alte aplicații până la peretele pe care îl traversează. Dacă acesta este din cărămidă acest procedeu nu va da rezultate decât în cazul în care acesta a fost tencuit cu un mortar impermeabil de orice tip. Dacă nu este tencuit impermeabil, există posibilitatea ca apa din exterior să se infiltreze pe lângă reparație. În acest caz suprafața de aplicare va fi de cca 1 – 2 mp în jurul țevii.

PASUL 2. După curățarea tencuielii din jurul conductei sau a țevii respective, iar zidul este din beton, se aplică mortarul preparat pe loc în jurul acesteia netezind foarte bine zonele de contact cu betonul respectiv cu conducta sau țeava.

PASUL 3. Mortarul se întărește în cca. 3 – 5 minute. Se lasă câteva zile pentru a verifica dacă este eficientă aplicarea după care se poate reface tencuiala și finisajul.

Pentru alte detalii sau suport tehnic vă puteți adresa prin e-mail sau la numerele de telefon din secțiunea CONTACT.